skip to Main Content

Naselje stambenih zgrada utopljenih u zelenilo organizirano je u više susjedstva koje čine u pravilu dvije zgrade organizirane oko zajedničkog prostora za igru djece i rekreaciju stanovnika.  U dijelovima prizemlja zgrada smješteni su lokali (dnevna opskrba) i dječji vrtić.

Naselje se promišljeno projektira i uklapa u zatečeni okoliš, maksimalnim aktiviranjem plohe terena u svrhu zajedničkog korištenja njegovih korisnika. Ozelenjavanjem, plohe partera postaju dio javnog života, a smještajem prometa u mirovanju u podzemnu razinu, postiže se dodatna kvaliteta života u  novom naselju. Zeleni koncept naselja provlači se i u energetskom smislu, koristeći održive izvore energije za grijanje i hlađenje.

Naselje se arhitektonskim oblicima uklapa u prirodu poštujući zatečeni kontekst. Stanovi imaju dvostranu, pa i trostranu orijentaciju, omogućujući prekrasne vizure.

Kao naselje koje diše, nudi velik broj površina pogodnih za boravak na svježem zraku i uživanje u istim iz privatnosti vlastitog doma.

lokacija: Lužnica, Grad Zaprešić, Zagrebačka županija

godina: 2021.

Back To Top